Briga o stopalima

Stopala su ogledalo zdravlja celog organizma jer trpe najveći pritisak, predstavljaju stub i oslonac kičme, a nepravilna briga o njima može uzrokovati ozbiljne tegobe.
Posledice neadekvatne brige o stopalima mogu se preneti na kolena, karlicu, kičmu pa čak i vrat. Može doći do pojave grčeva, otoka, umora u noga i bola u petama. Otežan i nepravilan hod izaziva slabiju produktivnost i loše raspoloženje a ugrožava i cirkulaciju.
Svaka tačka na stopalu povezana je sa jednim određenim sistemom organa, pa se često neki ozbiljniji medicinski problem manifestuje upravo bolom u tabanima.

Ne briga o stopalima

Uzrok brojnih problema koji pogađaju stopala najčešće je loš izbor obuće, profesija koja zahteva dugotrajno sedenje. Zbog tvrde i neadekvatne obuće najviše stradaju stopala u zdravstvu, hotelijerstvu, kuhinji…

Konstantan pritisak na ovaj osetljivi deo tela, i neadekvatna ishrana koja vodi do prekomerne težine predstavlja potencijalni rizik za neko oboljenje stopala.

Mekana laka savitljiva sa jaka Švedska tehnologija i Suecos klompe pomažu kod prevazilaženju tegoba koje svakodnevno preživljavamo.

To su najčešće problemi sa stvaranjem čukljeva, kurjih očiju, ili oštar bol u peti izazvan formiranjem kalcifikata u toj regiji. Problemi sa stopalima mogu se javiti kao posledica nekih naslednih ili urođenih anomalija kao što su ravni tabani , kriva kičma, „O“ noge, „X“ noge.
Zbog toga je jako važno posvetiti više pažnje ovom delu tela. SUECOS u  gazištu obuće je dodao nubseve specijalno namenjene za manuelne tretmane stopala,  i individualno prilagođenu fizikalnu terapiju.

Da li ste znali?

  • Na stopalima se nalazi preko sedam hiljada nervnih završetaka
  • Preko 70 odsto ljudi je bar jednom u životu imalo neku povredu stopala
  • Više od 35 odsto dece ima nasledne probleme sa stopalima
  • Probleme sa čukljevima ima 45 odsto populacije
  • Posledice dijabetesa na stopalima pojave se kod 65 odsto obolelilh
  • Dok trčimo, pritisak na stopala se pojačava do četiri puta u odnosu na hod
briga o stopalima
briga o stopalima
<-- Poručite telefonom!